Grundvillkoret

Från SFS Wiki

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
(Skapade sidan med 'För att kunna kvalificera sig för arbetslöshetsersättning krävs det att grundvillkoret är uppfyllt, vilket består av följande krav: Arbetsdag och i genomsnitt minst 17 t...')
Rad 7: Rad 7:
Aktivt söka arbete.  
Aktivt söka arbete.  
-
För att få grundersättningen i arbetslöshetsförsäkringen behöver ett [[arbetsvillkor]] även vara uppfyllt. För att få den inkomstrelaterade arbetslöshetsförsäkringen behöver [[medlemsvillkoret]] också uppfyllas.  
+
För att få grundersättningen i arbetslöshetsförsäkringen behöver [[arbetsvillkoret]] även vara uppfyllt. För att få den inkomstrelaterade arbetslöshetsförsäkringen behöver [[medlemsvillkoret]] också uppfyllas.  
Läs vidare  
Läs vidare  
Arbetslöshetskassornas samarbetsorgan, [www.samorg.org]
Arbetslöshetskassornas samarbetsorgan, [www.samorg.org]

Versionen från 5 maj 2011 kl. 09.45

För att kunna kvalificera sig för arbetslöshetsersättning krävs det att grundvillkoret är uppfyllt, vilket består av följande krav:

Arbetsdag och i genomsnitt minst 17 timmar i veckan och vilja ta lämpliga arbeten, Kunna och vilja ta lämpliga arbeten, inget hinder får finnas för att ta dessa arbeten. Vara anmäld hos den offentliga Arbetsförmedlingen. Tillsammans med den offentliga arbetsförmedlingen upprätta en handlingsplan inom tre månader från det att du blev arbetslös. Aktivt söka arbete.

För att få grundersättningen i arbetslöshetsförsäkringen behöver arbetsvillkoret även vara uppfyllt. För att få den inkomstrelaterade arbetslöshetsförsäkringen behöver medlemsvillkoret också uppfyllas.

Läs vidare Arbetslöshetskassornas samarbetsorgan, [www.samorg.org]

Personliga verktyg
Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda