Licentiatexamen

Från SFS Wiki

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
m
 
(8 mellanliggande versioner visas inte.)
Rad 1: Rad 1:
-
[icentiatexamen ('lic')är en examen på forskarnivå som omfattar 120 [[hp]]. En licentiatexamen kan vara ett etappmål till [[doktorsexamen]] eller som en separat examen. Det krävs att [[doktoranden]] fått betyget godkänd i de prov som ingått i utbildningen och på en vetenskaplig uppsats som motsvarar minst 60 hp.[[Högskolefördningen]] beskriver omfattningen och målen för licentiat- respektive doktorsexamen.
+
'''Licentiatexamen''' ('lic') är en examen på forskarnivå som omfattar 120 [[högskolepoäng|hp]]. En licentiatexamen kan vara ett etappmål till [[doktorsexamen]] eller som en separat examen. Det krävs att [[doktorand | doktoranden]] fått betyget godkänd i de prov som ingått i utbildningen och på en vetenskaplig uppsats som motsvarar minst 60 hp. [[Examensordningen]] beskriver omfattningen och målen för licentiat- respektive doktorsexamen.
 +
 
 +
[[Kategori:forskarutbildning]]

Nuvarande version från 13 december 2012 kl. 18.22

Licentiatexamen ('lic') är en examen på forskarnivå som omfattar 120 hp. En licentiatexamen kan vara ett etappmål till doktorsexamen eller som en separat examen. Det krävs att doktoranden fått betyget godkänd i de prov som ingått i utbildningen och på en vetenskaplig uppsats som motsvarar minst 60 hp. Examensordningen beskriver omfattningen och målen för licentiat- respektive doktorsexamen.

Personliga verktyg
Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda