Licentiatexamen

Från SFS Wiki

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
Rad 1: Rad 1:
-
[icentiatexamen ('lic')är en examen på forskarnivå som omfattar 120 [[hp]]. En licentiatexamen kan vara ett etappmål till [[doktorsexamen]] eller som en separat examen. Det krävs att [[doktoranden]] fått betyget godkänd i de prov som ingått i utbildningen och på en vetenskaplig uppsats som motsvarar minst 60 hp.[[Högskolefördningen]] beskriver omfattningen och målen för licentiat- respektive doktorsexamen.
+
''''''Licentiatexamen''' ('lic')är en examen på forskarnivå''' som omfattar 120 [[hp]]. En licentiatexamen kan vara ett etappmål till [[doktorsexamen]] eller som en separat examen. Det krävs att [[doktoranden]] fått betyget godkänd i de prov som ingått i utbildningen och på en vetenskaplig uppsats som motsvarar minst 60 hp.[[Högskolefördningen]] beskriver omfattningen och målen för licentiat- respektive doktorsexamen.

Versionen från 5 maj 2011 kl. 09.19

'Licentiatexamen' ('lic')är en examen på forskarnivå som omfattar 120 hp. En licentiatexamen kan vara ett etappmål till doktorsexamen eller som en separat examen. Det krävs att doktoranden fått betyget godkänd i de prov som ingått i utbildningen och på en vetenskaplig uppsats som motsvarar minst 60 hp.Högskolefördningen beskriver omfattningen och målen för licentiat- respektive doktorsexamen.

Personliga verktyg
Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda