SFS studentstad

Från SFS Wiki

Version från den 11 april 2011 kl. 20.59 av Petra (Diskussion | bidrag)
Hoppa till: navigering, sök

Utmärkelse som årligen delas ut av SFS, Sveriges förenade studentkårer. Utmärkelsen har delats ut sedan 1999 och värnar om att studentkår, kommun, lärosäte och näringsliv samverkar för att staden ska bli så bra som möjligt för studenter. För att få utmärkelsen måste staden uppfylla ett antal kriterier.[1]


Innehåll

Kriterierna

Fyrpartssamarbete

Staden ska genom ett fyrpartssamarbete aktivt arbeta för att förbättra situationen för studenter inom områdena studenters ekonomi, vägen till högre utbildning och samverkan. För att få utmärkelsen krävs ett formaliserat samarbete mellan lärosäte, studentkår, kommun och näringsliv, som har pågått en tid och har utarbetade rutiner för uppföljning.


Den enskilda studenten

Verkliga exempel där arbetet kommer den enskilda studenten till gagn måste visas upp. I resultatet ska ett mångfaldsperspektiv alltid finnas med – de insatser som görs ska vara tillgängliga för alla studenter.


Grunden för SFS verksamhet

Den sökande ska kunna visa hur man arbetar med några av de viktigaste områdena för SFS verksamhet . Det är inte antalet områden som täcks av fyrpartssamarbetet som är viktigast, utan kvaliteten i det arbete som bedrivs. Arbetet inom de olika områdena behöver inte vara fulländat – det ska kunna vidareutvecklas under året och karaktäriseras av ett långsiktigt tänkande.


Årets studentstad

2010/2011 är Örebro SFS studentstad.

Studentstäder

Från 2007 följer utmärkelsen SFS verksamhetsår istället för kalenderår. Under 2011/2012 är utmärkelsen under utveckling och därför delas inget pris ut.

Se även

Örebro studentkår

Källor

  1. http://www.sfs.se/studenstad/kriterier


Externa länkar

Officiell hemsida

Personliga verktyg
Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda