Sjukpenning

Från SFS Wiki

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
Rad 5: Rad 5:
Studerande som blir sjuka ska alltid anmäla sig till Försäkringskassan första sjukdomsdagen.  
Studerande som blir sjuka ska alltid anmäla sig till Försäkringskassan första sjukdomsdagen.  
-
Enligt en undersökningen ''Studenter om den studiesociala utredningen ''som [[SFS]], [[TCO]] och [[Tria]] genomförde 2009 visste inte 8 av 10 studenter vad de skulle göra om de de blev sjuka. Undersökningen visade också på att mindre än 1 av 10 studerande som varit sjuka och berättigad någon form av sjukpenning erhöll en ersättning.  
+
Enligt en undersökningen ''Studenter om den studiesociala utredningen'' som [[SFS]], [[TCO]] och [[Tria]] genomförde 2009 visste inte 8 av 10 studenter vad de skulle göra om de de blev sjuka. Undersökningen visade också på att mindre än 1 av 10 studerande som varit sjuka och berättigad någon form av sjukpenning erhöll en ersättning.  
-
Läs mer här: [http://www.sfs.se/sv/node/830]
+
Läs ''Studenter om den studiesociala utredningen'': [http://www.sfs.se/sv/node/830]

Versionen från 4 maj 2011 kl. 12.15

Sjukpenning är en del av sjukförsäkringen i Sverige. Den utbetalas till vissa personer vars arbetsförmåga är nedsatt på grund av sjukdom.

För studerande som blir sjuka finns det flera olika sätt att få ersättning genom sjukförsäkringen. Se artiklar om vilande SGI och studietids-SGI det finns även en möjlighet att avskriva studiemedlet vid sjukdom.

Studerande som blir sjuka ska alltid anmäla sig till Försäkringskassan första sjukdomsdagen.

Enligt en undersökningen Studenter om den studiesociala utredningen som SFS, TCO och Tria genomförde 2009 visste inte 8 av 10 studenter vad de skulle göra om de de blev sjuka. Undersökningen visade också på att mindre än 1 av 10 studerande som varit sjuka och berättigad någon form av sjukpenning erhöll en ersättning.

Läs Studenter om den studiesociala utredningen: [1]

Personliga verktyg
Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda