Skuggdoktorand

Från SFS Wiki

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
(Skapade sidan med 'En doktorand som rent faktiskt bedriver forskarstudier, men som formellt inte har blivit antagna kallas '''skuggdoktorand'''. Finansieringen sker oftast gen...')
Rad 1: Rad 1:
-
En [[Forskarstuderande|doktorand]] som rent faktiskt bedriver forskarstudier, men som formellt inte har blivit antagna kallas '''skuggdoktorand'''. Finansieringen sker oftast genom tillfälliga [[stipendier]], vilket kan medföra en otrygg social situation. Lagstiftning som reglerar frågan saknas.
+
En [[Forskarstuderande|doktorand]] som rent faktiskt bedriver forskarstudier, men som formellt inte har blivit antagen kallas '''skuggdoktorand'''. Finansieringen sker oftast genom tillfälliga [[stipendier]], vilket kan medföra en otrygg social situation. Om en person inte är antagen som doktorand kan den inte heller skrivas in i [[Ladok]] och registrera poäng för avklarade kurser vilket behövs för att avlägga sin [[doktorsexamen]]. Lagstiftning som reglerar frågan saknas.
-
[[Högskoleverket]] understryker att man ska använda de lagliga möjligheter som finns i [[Högskoleförordningen]] genom att byta handledare eller drar in doktorandens rätt till handledning och andra resurser istället för att tillåta prövotider (HSV Rapport 2008:5).
+
[[Högskoleverket]] understryker att man ska använda de lagliga möjligheter som finns i [[Högskoleförordningen]] genom att [[byta handledare]] eller drar in doktorandens rätt till handledning och andra resurser istället för att tillåta prövotider (HSV Rapport 2008:5).

Versionen från 5 maj 2011 kl. 09.47

En doktorand som rent faktiskt bedriver forskarstudier, men som formellt inte har blivit antagen kallas skuggdoktorand. Finansieringen sker oftast genom tillfälliga stipendier, vilket kan medföra en otrygg social situation. Om en person inte är antagen som doktorand kan den inte heller skrivas in i Ladok och registrera poäng för avklarade kurser vilket behövs för att avlägga sin doktorsexamen. Lagstiftning som reglerar frågan saknas.

Högskoleverket understryker att man ska använda de lagliga möjligheter som finns i Högskoleförordningen genom att byta handledare eller drar in doktorandens rätt till handledning och andra resurser istället för att tillåta prövotider (HSV Rapport 2008:5).

Personliga verktyg
Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda