Studentförbundet för socialt arbete i Stockholm

Från SFS Wiki

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
Rad 10: Rad 10:
}}
}}
{{Stub}}
{{Stub}}
-
'''Studentförbundet för socialt arbete i Stockholm''' (SSAS) är studentkåren för studerande vid institutionen för socialt arbete vid [[Stockholms Universitet]]. Institutionen är belägen vid Sveaplan och är ett eget campus.
+
'''Studentförbundet för socialt arbete i Stockholm''' (SSAS) är studentkåren för studerande vid institutionen för socialt arbete - Socialhögskolan vid [[Stockholms Universitet]]. Institutionen är belägen vid Sveaplan och är ett eget campus.

Versionen från 9 maj 2013 kl. 11.49

Denna artikel är bara påbörjad. Du kan hjälpa till genom att utöka den.

Studentförbundet för socialt arbete i Stockholm (SSAS) är studentkåren för studerande vid institutionen för socialt arbete - Socialhögskolan vid Stockholms Universitet. Institutionen är belägen vid Sveaplan och är ett eget campus.


Organisation

Kårens högsta beslutande organ är årsmötet där alla medlemmar har förslags-, yttrande- och rösträtt. Årsmötet utser kårstyrelsen, valberedning, revisorer och tillsätter övriga förtroendeposter. Årsmötet beslutar även om medlemsavgift, budget och verksamhetsplan. Förutom årsmötet har vi ytterligare 2-3 medlemsmöten (kårmöten) per termin.

Historik

SASS grundades 1920 av Centralförbundet for Socialt Arbete, CSA. Studentkåren var med och byggde upp den akademiska utbildning som startade på Socialhögskolan 1921 i annexhusen till Stockholms Stadsbibliotek. Redan från Starten 1921 hade högskolan en egen professur som högsta akademiska titel. Socialhögskolan blev en del av Stockholms universitet 1977 och flyttade då ut till Frescati. Även SASS flyttade ut till Frescati och drev egen kårverksamhet där. 1996 flyttade institutionen för Socialt arbete – Socialhögskolan tillbaka till Sveavägen och så även SASS.

Studentförbundet för Socialt arbete i Stockholm
Lärosäte Stockholms Universitet
Medlem i SFS SSCO
Hemsida http://www.sveaplanet.se
SFS
Medlem Ja
Gruppering SamS
Presidium
Ordförande Johan Legerstam
Vice ordförande Shireh Awale
Till utvald-versionen
Personliga verktyg
Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda