Sveriges lantbruksuniversitet

Från SFS Wiki

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
m (+reformen)
(Orter)
 
Rad 16: Rad 16:
==Orter==
==Orter==
-
Som en följd av sammanslagningen har SLU verksamhet på flertalet orter i landet. SLU:s  huvudorter är Alnarp (Skåne), Skara, Uppsala och Umeå, dessutom bedrivs utbildning i Flyinge, Strömsholm, Skinnskatteberg och Wången. Samt forskningsverksamhet på ett stort antal andra orter.<ref>http://www.slu.se/sv/om-slu/orter/</ref>. Universitetsledningen och större delen av förvaltningen finns i Uppsala.  
+
Som en följd av sammanslagningen har SLU verksamhet på flertalet orter i landet. SLU:s  huvudorter är Alnarp (Skåne), Uppsala och Umeå, dessutom bedrivs utbildning i Flyinge, Strömsholm, Skinnskatteberg och Wången. Samt forskningsverksamhet på ett stort antal andra orter.<ref>http://www.slu.se/sv/om-slu/orter/</ref>. Universitetsledningen och större delen av förvaltningen finns i Uppsala.
==Källor==
==Källor==

Nuvarande version från 22 april 2016 kl. 06.55

Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) är det enda svenska statliga universitet som inte ligger under utbildningsdepartementet, utan ligger istället under landsbygdsdepartementet.

Historia

SLU bildades så 1 juli 1977 som en del av högskolereformen 1977, genom en sammanslagning av Lantbrukshögskolan, Skogshögskolan, Veterinärhögskolan, Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg och Veterinärinrättningen i Skara, där de tre förstnämnda sedan 1975 haft ett nära samarbete och bland annat en gemensam styrelse.

Orter

Som en följd av sammanslagningen har SLU verksamhet på flertalet orter i landet. SLU:s huvudorter är Alnarp (Skåne), Uppsala och Umeå, dessutom bedrivs utbildning i Flyinge, Strömsholm, Skinnskatteberg och Wången. Samt forskningsverksamhet på ett stort antal andra orter.[2]. Universitetsledningen och större delen av förvaltningen finns i Uppsala.

Källor

  1. http://www.slu.se/sv/utbildning/studentliv/studentkarer/
  2. http://www.slu.se/sv/om-slu/orter/
Denna artikel är bara påbörjad. Du kan hjälpa till genom att utöka den.
Sveriges Lantbruksuniversitet
Motto Kunskap för en hållbar utveckling
Beläget i Uppsala, Alnarp, Skara och Umeå som huvudorter och fler mindre platser med utbildnings-, forsknings- och försöksverksamhet
Studentkår(er) Alnarps studentkår, HAS, Lantmästarkåren, Skara studentkår, Skogshögskolans studentkår, Skogsmästarskolans studentkår, VMF, Ultuna studentkår[1]
Ledning
Rektor Lisa Sennerby Forsse
Prorektor Lena Andersson-Eklund
Vicerektor Göran Ståhl
Vicerektor Johan Schnürer
Direktör Ulf Heyman
Till utvald-versionen
Personliga verktyg
Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda