Sveriges lantbruksuniversitet

Från SFS Wiki

Hoppa till: navigering, sök
Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) är det enda svenska statliga universitet som inte ligger under utbildningsdepartementet, utan ligger istället under landsbygdsdepartementet.

Historia

SLU bildades så 1 juli 1977 som en del av högskolereformen 1977, genom en sammanslagning av Lantbrukshögskolan, Skogshögskolan, Veterinärhögskolan, Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg och Veterinärinrättningen i Skara, där de tre förstnämnda sedan 1975 haft ett nära samarbete och bland annat en gemensam styrelse.

Orter

Som en följd av sammanslagningen har SLU verksamhet på flertalet orter i landet. SLU:s huvudorter är Alnarp (Skåne), Uppsala och Umeå, dessutom bedrivs utbildning i Flyinge, Strömsholm, Skinnskatteberg och Wången. Samt forskningsverksamhet på ett stort antal andra orter.[2]. Universitetsledningen och större delen av förvaltningen finns i Uppsala.

Källor

  1. http://www.slu.se/sv/utbildning/studentliv/studentkarer/
  2. http://www.slu.se/sv/om-slu/orter/
Denna artikel är bara påbörjad. Du kan hjälpa till genom att utöka den.
Sveriges Lantbruksuniversitet
Motto Kunskap för en hållbar utveckling
Beläget i Uppsala, Alnarp, Skara och Umeå som huvudorter och fler mindre platser med utbildnings-, forsknings- och försöksverksamhet
Studentkår(er) Alnarps studentkår, HAS, Lantmästarkåren, Skara studentkår, Skogshögskolans studentkår, Skogsmästarskolans studentkår, VMF, Ultuna studentkår[1]
Ledning
Rektor Lisa Sennerby Forsse
Prorektor Lena Andersson-Eklund
Vicerektor Göran Ståhl
Vicerektor Johan Schnürer
Direktör Ulf Heyman
Till utvald-versionen
Personliga verktyg
Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda