Universitetskanslersämbetet

Från SFS Wiki

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
(-irrelevant länk)
Rad 4: Rad 4:
===Juridisk tillsyn===
===Juridisk tillsyn===
-
UK-ämbetet utövar juridisk tillsyn över universitet och högskolor i Sverige. Myndigheten ger även kanslistöd för Överklagandenämnden för högskolan (ÖNH) och Högskolans avskiljandenämnd (HAN).
+
UKÄ utövar juridisk tillsyn över universitet och högskolor i Sverige. Myndigheten ger även kanslistöd för [[Överklagandenämnden för högskolan]] (ÖNH) och [[Högskolans avskiljandenämnd]] (HAN).
==Externa länkar==
==Externa länkar==
*[http://www.uk-ambetet.se/ Universitetskanslersambetet.se] - Officiell webbplats
*[http://www.uk-ambetet.se/ Universitetskanslersambetet.se] - Officiell webbplats
-
*[http://venuskuriren.se/2013/02/18/universitetskanslersambetet-utreder-inte-logner-vid-umea-universitet-umu/ Universitetskanslersämbetet] - Effektivitet i tillsyn 2013
 
{{Stub}}
{{Stub}}
[[Kategori:Myndigheter]]
[[Kategori:Myndigheter]]

Versionen från 18 februari 2013 kl. 22.01

Den här artikeln handlar om den nuvarande myndigheten. För information om den tidigare myndigheten med samma namn, se Universitetskanslersämbetet (1964-1977)

Universitetskanslersämbetet (UKÄ) är från och med den 1 januari 2013 den nya myndighet som bland annat har i uppdrag att granska och utreda högre utbildning i Sverige. Chef för myndigheten, med titeln Universitetskansler, är den tidigare chefen för Högskoleverket, Lars Haikola.

Juridisk tillsyn

UKÄ utövar juridisk tillsyn över universitet och högskolor i Sverige. Myndigheten ger även kanslistöd för Överklagandenämnden för högskolan (ÖNH) och Högskolans avskiljandenämnd (HAN).

Externa länkar

Denna artikel är bara påbörjad. Du kan hjälpa till genom att utöka den.
Personliga verktyg
Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda