Universitetskanslersämbetet

Från SFS Wiki

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
(Skapade sidan med '''Universitetskanslerämbetet'' (UKÄ) är från och med den 1 januari 2013 den nya myndighet som bland annat har i uppdrag att granska och utreda högre utbildning i Sverige. Ch...')
m
 
(8 mellanliggande versioner visas inte.)
Rad 1: Rad 1:
-
''Universitetskanslerämbetet'' (UKÄ) är från och med den 1 januari 2013 den nya myndighet som bland annat har i uppdrag att granska och utreda högre utbildning i Sverige. Chef för myndigheten blir den tidigare chefen för [[Högskoleverket]], [[Lars Haikola]] som redan idag är [[Universitetskansler]]
+
{{Box|Den här artikeln handlar om den nuvarande myndigheten. För information om den tidigare myndigheten med samma namn, se [[Universitetskanslersämbetet (1964-1977)]]|75|center}}
 +
''Universitetskanslersämbetet'' (UKÄ) är från och med den 1 januari 2013 den nya myndighet som bland annat har i uppdrag att granska och utreda högre utbildning i Sverige. Chef för myndigheten, med titeln [[Universitetskansler]], är [[Harriet Wallberg]].
 +
 +
===Juridisk tillsyn===
 +
UKÄ utövar juridisk tillsyn över universitet och högskolor i Sverige. Myndigheten ger även kanslistöd för [[Överklagandenämnden för högskolan]] (ÖNH) och [[Högskolans avskiljandenämnd]] (HAN).
 +
 +
==Externa länkar==
 +
*[http://www.uk-ambetet.se/ uk-ambetet.se] - Officiell webbplats
{{Stub}}
{{Stub}}
[[Kategori:Myndigheter]]
[[Kategori:Myndigheter]]

Nuvarande version från 14 november 2014 kl. 15.51

Den här artikeln handlar om den nuvarande myndigheten. För information om den tidigare myndigheten med samma namn, se Universitetskanslersämbetet (1964-1977)

Universitetskanslersämbetet (UKÄ) är från och med den 1 januari 2013 den nya myndighet som bland annat har i uppdrag att granska och utreda högre utbildning i Sverige. Chef för myndigheten, med titeln Universitetskansler, är Harriet Wallberg.

Juridisk tillsyn

UKÄ utövar juridisk tillsyn över universitet och högskolor i Sverige. Myndigheten ger även kanslistöd för Överklagandenämnden för högskolan (ÖNH) och Högskolans avskiljandenämnd (HAN).

Externa länkar

Denna artikel är bara påbörjad. Du kan hjälpa till genom att utöka den.
Personliga verktyg
Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda