Workload

Från SFS Wiki

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
m
Rad 1: Rad 1:
'''Workload''' betyder arbetsinsats och används när utbildningar utvärderas och bedöms.
'''Workload''' betyder arbetsinsats och används när utbildningar utvärderas och bedöms.
-
Tanken med [[ECTS]] är att ett poäng ska innebära en viss arbetsinsats – ungefär 24-30 timmar per poäng. Enligt [[The European Students’ Union]] ([[ESU]]) bedöms inte arbetsinsats korrekt i de flesta länder som infört ECTS, däribland Sverige. I stället för att mäta arbetsinsats bedöms utbildningar ofta genom learning outcomes, vilket enligt ESU innebär långdragna processer som ofta bara går på ytan. Den inkorrekta implementeringen av ECTS kolliderar med den flexibilitet som ett lärandecentrerat system bör ha (Bologna with student eyes 2009).
+
Tanken med [[ECTS]] är att ett poäng ska innebära en viss arbetsinsats – ungefär 24-30 timmar per poäng. Enligt [[European Students' Union]] (ESU) bedöms inte arbetsinsats korrekt i de flesta länder som infört ECTS, däribland Sverige. I stället för att mäta arbetsinsats bedöms utbildningar ofta genom learning outcomes, vilket enligt ESU innebär långdragna processer som ofta bara går på ytan. Den inkorrekta implementeringen av ECTS kolliderar med den flexibilitet som ett lärandecentrerat system bör ha (Bologna with student eyes 2009).

Versionen från 10 maj 2011 kl. 21.33

Workload betyder arbetsinsats och används när utbildningar utvärderas och bedöms.

Tanken med ECTS är att ett poäng ska innebära en viss arbetsinsats – ungefär 24-30 timmar per poäng. Enligt European Students' Union (ESU) bedöms inte arbetsinsats korrekt i de flesta länder som infört ECTS, däribland Sverige. I stället för att mäta arbetsinsats bedöms utbildningar ofta genom learning outcomes, vilket enligt ESU innebär långdragna processer som ofta bara går på ytan. Den inkorrekta implementeringen av ECTS kolliderar med den flexibilitet som ett lärandecentrerat system bör ha (Bologna with student eyes 2009).

Personliga verktyg
Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda