Hjälp:Riktlinjer för att skriva på SFS wiki

Från SFS Wiki

Hoppa till: navigering, sök

SFS wiki samlar information som kan vara av värde för de som är engagerade i studentkårer. När du författar en artikel så kom ihåg att skriva den från ett perspektiv som gör den relevant för får huvudmålgruppen. Samtidigt är detta perspektiv givetvis ett brett sådant. En studentkår behöver ha kunskap om allt från studenters rättigheter, doktoranders situation till hur man bokför korrekt; spännvidden är enorm. Men en studentkår behöver veta vad som gäller för just en studentkår.

Innehåll

Ton och stil

Använd en neutral ton. SFS wiki skriver inte åsikter som fakta. På SFS wiki skriver vi inte att Högskolan bör vara avgiftsfri. Däremot kan vi skriva en artikel om att SFS tycker att högskolan bör vara avgiftsfri.

SFS wiki är offentlig och ska gå att förstå för alla som surfar in på den. Använd ett rakt och enkelt språk, undvik att krångla till det och försök förklara även det som kan tyckas självklart för dig själv. Blir förklaringarna för långa för artikeln kanske du behöver skapa ytterligare artiklar.

Diskutera

Hittar du en artikel där texten är väl genomarbetad, men att du tycker att den inte följer de riktlinjer som finns, eller på annat sätt vill diskutera artikelns innehåll, trycker du på fliken "diskussion" längst upp, och där skriver de synpunkter eller frågor du har gällande just den artikeln. För att göra en diskussion lättläst, är det bra att indentera texten om man svarar på ett annat inlägg, det gör man genom att börja raden med ett kolon. Svarar du på ett annat svar, skriver du lika många kolon som på den raden plus ett till för din kommentar. Underteckna helst inlägg på diskussionssidor med ditt användarnamn genom att avsluta ditt inlägg genom att skriva ~~~~.

Var djärv!

Redigera mycket och djärvt. Poängen med en wiki är att användarna tillsammans bygger innehållet. Om du tycker att du har något att tillföra till en artikel så tveka inte! Ändringar kan alltid ångras, och genom att många användare ändrar samma artikel hoppas vi på att dess kvalité kommer konvergera till något bra! Är du extremt tveksam så kan du skriva vad du tänker på diskussions-sidan för respektive artikel.

Se även

Externa länkar

http://sv.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Disposition

Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda