SFS Wikidiskussion:Upphovsrätt

Från SFS Wiki

Hoppa till: navigering, sök

EY!

Den här kan ju inte vara tom. Som det är nu så är det helt omöjligt att veta vad det är för licensform som gäller för texterna i wikin! Exempelvis kan folk inte importera informationen från svenska wikipedia eftersom deras texter omfattas av en strikt CC-BY-SA. Jag föreslår att SFS Wiki ska lyda under CC-BY-SA men med tillägget att inget erkännande behöver lämnas. Näst bästa förslaget är CC-BY-SA så som den är tänkt att användas med erkännande osv.

"Erkännande — Du måste ange upphovsmannen och/eller licensgivaren på det sätt de anger (men inte på ett sätt som antyder att de godkänt eller rekommenderar din använding av verket)." -- Användare:Brother

Vi har i wikirådet diskuterat upphovsrättsfrågan, men då faktiskt inte berört just textinnehållet så mycket, även om det i högsta grad är relevant. Precis som du säger vore det rimligaste att använda CC-BY (dvs utan SA). Vi kollar med presidiet i frågan! //Tobias, SFS wikiråd 17 september 2011 kl. 12.51 (CEST)
Mitt förslag var iofs CC-SA som standard. Alltså inget erkännande. Ert vägval gjorde ju det helt omöjligt att använda wikipedia som källa vilket jag ser som ett verkligt minus. Brother 3 oktober 2011 kl. 23.05 (CEST)
Med CC-SA skulle inte materialet från wikin kunna användas i material som är kommersiellt och/eller använder annan licens (eller ingen licens för den delen). Material från wikipedia kan dock användas under vissa omständigheter. Att kopiera rakt av från wikipedia är oavsett licens något vi inte rekommenderar. Att använda wikipedia som källa är dock tillåtet oavsett, precis som det är tillåtet att använda en bok som källa. Vi är dock öppna för argument för en tvingande ShareAlike. Erkännande tycker vi dock är självklart. //Tobias, SFS wikiråd 4 oktober 2011 kl. 18.51 (CEST)
Nu har sidan uppdaterats med licensinfo efter diskussion inom wikirådet och samråd med SFS presidium! //Tobias, SFS wikiråd 29 september 2011 kl. 21.23 (CEST)
Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda