SFS Wiki:Om

Från SFS Wiki

Version från den 9 maj 2013 kl. 19.40 av Wto (Diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök
SFS wiki samlar information som är användbar för dig som är engagerad i studentfrågor. Oavsett om du är student, studentkårsaktiv, politiker eller bara nyfiken så är det här platsen för dig som vill veta mer om hur det ligger till med studenters rättigheter, kårarbete och annat som rör studentvärlden.
SFS-wikis startsida

Hur funkar det?

SFS wiki är som namnet antyder en wiki. Grundläggande för en wiki är att vem som helst kan skapa och ändra artiklar, och att fullständig historik över artiklar sparas. På SFS wiki behövs ett användarkonto för att skriva artiklar. Mer om att skriva nya artiklar kan ni läsa om här.

En konsekvens av att alla kan skapa och redigera artiklar är att en wiki byggs tillsammans, av alla användare. Det finns ett wikiråd, men de har en mer administrativ funktion och är inte i huvudsak moderatorer. Det är genom aktivt deltagande av alla användare som en wiki blir levande, aktuell och användbar!

SFS wiki använder MediaWiki, samma system som Wikipedia använder. Du kan läsa mer om MediaWiki här.

Bakgrund

SFS wiki är resultatet av ett beslut som fattades på SFS fullmäktige 2010. Som en del av SFS verksamhetsplan 2010/11 ingick att SFS styrelse skulle utveckla en kunskapsbank, en kunskapsbank som i december 2010[1] beslutades skulle få formen av en wiki - SFS wiki!

Om du har frågor kring wikin är du välkommen att kontakta SFS wikiråd.

Referenser

  1. SFS revisionsberättelse 2010/11
Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda