Votering

Från SFS Wiki

(Skillnad mellan versioner)
Hoppa till: navigering, sök
m
m
 
Rad 1: Rad 1:
-
Votering betyder omröstning. Beroende på vad för fråga som behandlas så kan det vara praxis att använda votering eller [[acklamation]]. Generellt sett går det att begära votering om man inte håller med om resultatet av acklamationen. Många gånger sker votering öppet, vilket innebär att alla kan se vad alla röstar, men vid personval sker omröstningen oftast slutet.
+
Votering betyder omröstning. Beroende på vad för fråga som behandlas så kan det vara praxis att använda votering eller [[acklamation]]. Generellt sett går det att begära votering om man inte håller med om resultatet av acklamationen. Många gånger sker votering öppet, vilket innebär att alla kan se vad alla röstar, men vid personval sker omröstningen oftast slutet. Om man vill visa att man röstade mot kan man begära [[reservation]] eller [[protokollsanteckning]] för att visa att man röstade mot förslaget. Det går också att begära [[röstprotokoll]], vilket är mycket ovanligt.
[[Kategori:Mötesteknik]]
[[Kategori:Mötesteknik]]

Nuvarande version från 17 juni 2011 kl. 09.21

Votering betyder omröstning. Beroende på vad för fråga som behandlas så kan det vara praxis att använda votering eller acklamation. Generellt sett går det att begära votering om man inte håller med om resultatet av acklamationen. Många gånger sker votering öppet, vilket innebär att alla kan se vad alla röstar, men vid personval sker omröstningen oftast slutet. Om man vill visa att man röstade mot kan man begära reservation eller protokollsanteckning för att visa att man röstade mot förslaget. Det går också att begära röstprotokoll, vilket är mycket ovanligt.

Personliga verktyg
Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda