Malldiskussion:Navigering Lärosäten

Från SFS Wiki

Hoppa till: navigering, sök

Jag undrar om det finns någon anledning till varför denna tabell är indelad efter Statlig högskola/Statligt universitet/Enskild huvudman. Jag kan se poängen i att separera lärosäten med enskild huvudman från de som är statliga, och den indelningen tycker jag ska bibehållas. Däremot undrar jag om det inte vore det rimligare (eller i alla fall mer användbart) att dela in efter vilka examina lärosätet har tillstånd att utfärda, likt den lista som finns på Högskoleverkets hemsida? [1] Vill dock inte göra hela omsorteringsjobbet utan en diskussion först. Finns det en anledning, eller kan jag börja stuva om? --LinnRaninen 17 juni 2011 kl. 21.50 (CEST)

Inte något egentlig anledning annan än att distinktionen högskola/universitet varit historiskt viktig. En möjlig ändring efter HSVs lista skulle förmodligen inte skada, men skulle leda till fler sektioner i mallen, de statliga med FoU, de enskilda med FoU, de statliga med GrU och de enskilda med GrU. Det kan dock mycket väl vara bättre. Prova gärna att ändra och om det isf blir dåligt kan man alltid ändra tillbaka! //Tobias, SFS wikiråd 17 juni 2011 kl. 22.32 (CEST)
Du menar alltså de som får ge examen på grund- och avancerad- nivå resp grund-, avancerad- och forskar-nivå? Det fanns ingen direkt anledning till varför denna uppdelning valdes, men den kändes ändå ganska naturlig. Med ditt förslag kommer den ena gruppen att bli än större, från 20 till 23 lärosäten, jag vet inte vad som ger bäst översikt. Om man ska fördela enligt ditt förslag borde nog också enskilda delas upp på samma princip? Testa, som Tobias säger, det går ju att rulla tillbaka om det inte blir bra! /Örjan - SFS wikiråd 17 juni 2011 kl. 22.34 (CEST)
Jag funderar på resultatet av ändringen. Jag tycker personligen att det är bra att alla lärosäten är mer kategoriserade, men frågan är om den inte blir svårare att hitta i för en som inte vet i vilken kategori lärosätet hamnar? //Tobias, SFS wikiråd 18 juni 2011 kl. 01.27 (CEST)
Hmm..det kan stämma, men det är fortfarande bara fyra kategorier (eller, fem..) till skillnad från tre innan, och de är sorterade i bokstavsordning inom varje kategori. De kategorier som fanns förut fyllde ingen egentlig funktion (förutom den som skiljde ut de enskilda lärosätena), så jag föreslår antingen ingen kategoriindelning, en som liknar den som är nu, fast utan underrubrikerna, eller den vi har idag. Den vi har idag berättar något om lärosätena som kanske inte är självklart, så nånstans tycker jag att vi ska ha listan, men kanske inte som navigeringsmodul... För övrigt blev det väldigt snyggt med rubriksättningen! Jag är glad och nöjd! --LinnRaninen 18 juni 2011 kl. 09.14 (CEST)

Okej, kan ni låta bli den här sidan ett tag medan jag försöker göra om själva listan? Jag talar om när jag är färdig, alternativt när jag gett upp! --LinnRaninen 17 juni 2011 kl. 23.29 (CEST)

Sorry! Den såg så färdig ut... /Örjan - SFS wikiråd 17 juni 2011 kl. 23.32 (CEST)
För att göra diskussionen lättförståerlig: Nu är det färdigt och ändrat. //Tobias, SFS wikiråd 18 juni 2011 kl. 01.24 (CEST)
Oj! Glömde tala om att jag var färdig... --LinnRaninen 18 juni 2011 kl. 09.14 (CEST)
Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda