Malldiskussion:Navigering Studentkårer

Från SFS Wiki

Hoppa till: navigering, sök

Det fanns en idé från Jonas om att sortera i den "klassiska" ordningen; Uppsala, Lund, Göteborg, Stockholm etc. Är det en bra idé eller är det bättre att ha det i bokstavsordning? //Tobias, SFS wikiråd 20 juni 2011 kl. 19.13 (CEST)

Njae...för det första; vad är den klassiska ordningen? För det andra; hur långt "ner" på den listan klarar vi av att hålla den ordningen (misstänker att det är baserat på lärosätets ålder)? För det tredje; hur överskådligt blir det? Nog för att jag rörde om i grytan i lärosätesnavigeringen så att den kanske blev lite mer svårnavigerad, men där fanns det ju en användbarhetsdiskussion med i leken. Hur användbar är den "klassiska" ordningen?--LinnRaninen 20 juni 2011 kl. 19.39 (CEST)
Det var en tanke som dök upp när jag sorterade om nationerna i den klassiska ordningen. För lärosäten bygger ordningen på vilket år de fick universitetsstatus, förutom SLU som räknas upp sist. Däreefter högskolorna i bokstavsordning. Den går att hitta som bilaga till Högskolelagen. Men det kanske bara är jag som är traditionsvurmare? Jonas, också SFS wikiråd
I den mån det finns en ordning som är "rätt" bör man nog säga att det är den ordning i vilken de statliga lärosätena räknas upp i Högskoleförordningens första bilaga. CStråhlman 20 juni 2011 kl. 21.06 (CEST)
Om jag har uppfattat det hela rätt är nationsordningen något som faktiskt har en praktisk betydelse för dem som rör sig i nationsvärlden? Dessutom är nationerna något färre än kårerna... --LinnRaninen 20 juni 2011 kl. 21.56 (CEST)
Praktisk betydelse skulle jag inte säga, men det är den ordning som nationerna nästan alltid räknas upp i. Det är den ordning som nationsfanorna står uppställda i, det är den ordning kuratorerna tågar in på akademiska ceremonier. Klart man kan räkna upp dem i bokstavsordning, men det ser väldigt "fel" ut. Jonas 20 juni 2011 kl. 23.20 (CEST)
Ja, praktisk betydelse. Nån sorts betydelse ute i "verkligheten", utanför wikivärlden! --LinnRaninen 23 juni 2011 kl. 12.35 (CEST)
Aha, jo på det viset har den en i högsta grad praktisk betydelse. --Jonas 23 juni 2011 kl. 18.12 (CEST)
Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda